Over de auteur

Persoonlijk

Mijn naam is Peter Imthorn. Ik ben geboren in 1952 te Leiden en ben een afstammeling van de tweede Valkenburgse tak.

Ik woon in Groningen en ik ben al sinds het jaar 2000 bezig met onderzoek naar de herkomst van onze familienaam.

Ik heb daarbij gebruik gemaakt van een publicatie in het blad Hessische Familienkunde van september 1965 (Band 7 Heft 7) geschreven door Dr. Georg Müller en Karl Meers.

Daarnaast heb ik informatie en teksten gebruikt van de heer Leo Imthorn die al langer onderzoek doet naar de genealogie van de familie Imthorn. Leo is van de Katwijkse tak.

De rest van de informatie is gevonden in boeken, archieven, internet en door onderzoek op de plaatsen die in de stukken zijn genoemd. Dat laatste is gecombineerd met vakanties in het midden van Duitsland waar het goed toeven is.

Contact

peter.imthorn@gmail.com

Over de header

Voor de bovenkant (header) van de pagina’s van deze website heb ik een fragment gekozen uit de akte nummer 3640a van 08.05.1542 (Waldecker Urkunde). De tekst luidt:

Ich Hermann Im Torne Burger zu Corbach Ceuer seine eliche Huijsfrow vor Unss …….

Huidig onderzoek

De afgelopen jaren doe ik vooral onderzoek naar het leven van Justus Hendrik Imthorn. Hij is de stamvader van de Nederlandse tak van de familie Imthorn. De resultaten van dit onderzoek staan op deze website en ook publiceer ik die resultaten in diverse genealogische bladen en boek.

Publicaties

  • 2020. Mededelingenblad van de afdeling Rijnland van het NGV, nummer 74 september 2020, artikel: Epidemie te Katwijk in 1826.
  • 2022. Gens Germana, mededelingen van de WGOD, Jaargang 48 nummer 4 december 2022, artikel: Justus Hendrik Imthorn (1754 – 1826).
  • 2023. Boek Genealogieën en verhalen van Rijnlandse en Kennemerlandse voorouders, uitgever afdeling Rijnland en Kennemerland van het NGV, artikel: Justus Hendrik Imthorn in Leiden en Katwijk.
  • 2024. Artikel voor de website van het Historisch genootschap Het Rijndorp (Katwijk aan den Rijn), artikel: Een bierstekerij op ’t Zand. Zie:https://www.hetrijndorp.nl/index.php/2024/02/12/een-bierstekerij-op-t-zand/